5 tips för budgetrenovering i köket

Drömmer du om ett nytt kök men kanske inte har tid eller pengar till att genomföra en hel köksrenovering? Då finns ändå mycket du kan göra med små medel för att få ett gammalt och slitet kök att kännas nytt och fräscht. Nedan följer 5 bra tips som förnyar – utan att påbörja en omfattande köksrenovering!

Piffa upp luckorna

Färgskav och andra skavanker på köksluckorna gör att dom inte känns så roliga. Men istället för att börja riva ut det gamla för att köpa nytt och dra igång en köksrenovering kan man plocka ned luckor och låtfronter för att måla om dom. Det går alldeles utmärkt att göra själv om man vill komma så billigt undan som möjligt men man kan också lämna in sina luckor hos en professionell lackerare.

Ett annat sätt att skapa en helt ny känsla utan att behöva genomföra en köksrenovering är att byta ut knoppar och handtag på luckorna. Detta är en liten detalj som gör otroligt mycket för helheten och dessutom är det en relativt billig sak att göra – åtminstone om man jämför med vad en köksrenovering kostar.

Byt bänkskiva

Även bänkskiva är en sådan sak man ganska enkelt kan byta ut på egen hand för att skapa en ny känsla och ett nytt utseende i sitt kök. Välj ett helt nytt material eller färg för en stor förändring och något mer diskret för en mindre. Viktigast här är att vara noggrann med måtten!

Byt stänkskydd bakom spis och ho

Nästa tips i ledet är att byta det gamla stänkskyddet som sitter bakom spis och diskho. Kakel ser lätt trist ut när det har ett par år på nacken – och kanske sitter där ett kakel du inte alls gillar. Att riva ned gammalt kakel är inte särskilt svårt och man behöver inte välja att sätta upp ett nytt! Idag finns nämligen mycket annat att hitta som snabbt och enkelt kan förnya rummet utan att genomföra en köksrenovering.

Så kallade köksskivor är ett alternativ och ett annat är att sätta upp en snygg tapet och sedan täcka den med en plexiglasskiva för köksrenovering stockholm. Självklart kan man välja kakel om man föredrar det men det blir lite mer jobb att sätta på plats.renovera köksrenovering stolar och bord

Skaffa en köksö

Ett i kök där det finns ledig golvyta är det fint att placera en köksö. Här finns mycket att välja bland, både platsbyggda och fristående. Dom sistnämnda finns att hitta från ett par hundralappar och kommer ge ett helt nytt upplägg i köket utan att man behöver påbörja en köksrenovering. Man får fler avställnings, – och arbetsytor och dessutom plats för förvaring.

För den händige är det enkelt att bygga en köksö på egen hand och på så vis kan man dessutom anpassa måtten!

Sätt färg på väggarna

Det kanske enklaste och billigaste tipsen av dom alla för den som vill ha en ny stil och känsla, men som inte har möjligheten att genomföra en köksrenovering är att ändra färg på väggarna i rummet. Måla, tapetsera eller båda delarna. En ny färg förändrar hela rummet så våga gärna prova något nytt och lite annorlunda. Gå utanför din egen ”comfort zone” – du kommer inte att ångra dig!