Studera till rörläggare 

Nu när du har fått veta mer om vad en rörläggare gör och är intresserad av att studera till rörläggare är möjligheterna stora. 

Om du går i högstadiet och har därmed gymnasievalet framför dig kan du välja att gå bygg och anläggningsprogrammet på gymnasiet. Då får du grundläggande utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter som är användbara för dig som vill arbeta som rörläggare eller rörmokare – se pris för rörmokare stockholm.  När du har gått klart din gymnasieutbildning är nästa steg att söka  en lärlingsplats. Då får du en så kallad lärlingsanställning i ett anläggningsföretag som du behöver gå lärling hos i 2½ år. Därefter får du avlägga ett teoretiskt prov och så snart som du har fått godkänt får du ett yrkesbevis. 

Det finns motsvarande utbildningar för dig som är äldre och vill studera till rörläggare. Det finns yrkesskolor och vuxenskolor du kan studera hos. Rörledningar - rörmokare

Jobba som rörläggare 

Det är vanligt att man får anställning hos det företag man gått lärling hos. Men man kan också behöva lämna in egna ansökningar till olika anläggningsföretag för att få jobb som rörläggare.