Ta stöd av en begravningsbyrå!

Det finns många aspekter runt en begravningsceremoni som kan framstå som krångliga. Om du som anhörig behöver stöd kan du ta hjälp av en begravningsbyrå, de kan hjälpa dig med alla aspekter och se till att du kan slappna av så mycket som möjligt. En aspekt som de flesta kanske inte känner till är att du som anhörig kan ta hjälp av en begravningsbyrå om den avlidna har gått bort utomlands.

Om någon dör utomlands

Det kan vara svårt att veta hur du som anhörig ska hantera situationen om en närstående dör utomlands, oavsett om den närstående är permanent boende utomlands eller bara utomlands tillfälligt. Det finns många juridiska aspekter att ta hänsyn till i båda fallen. Många verkar tro att den svenska staten skulle gå in och hjälpa till med transporter eller liknande, men det är sällan fallet. Det bästa du kan göra är att ta kontakt med en begravningsbyrå.

De flesta begravningsbyråer har tagit fram strategier med en begravningsbyrå göteborg och hjälp till dig som förlorat en närstående utomlands. I det fallet där den avlidne inte ska begravas utomlands får du hjälp att ordna med alla juridiska aspekter och transporter. Det gör att du får möjlighet att begrava den avlidne i Sverige och kan ordna ceremonin här. Naturligtvis med utgångspunkt i den avlidnes eventuella egna dokumenterade önskningar.

Begravning utomlands

Genom att ta hjälp av en begravningsbyrå kan du också få stöd i att arrangera en begravningsceremoni i ett annat land än Sverige, även om du bor i Sverige och tar kontakt med en svensk begravningsbyrå. Om den avlidne önskat att få bli begraven i ett annat land eller om den anhörige sedan länge är bosatt i ett annat land kan det vara en fördel att begravningsceremonin också sker i det landet. Med hjälp av en begravningsbyrå får du stöd i att arrangera en begravningsceremoni utomlands också. Ofta har begravningsbyråerna kontakter i andra länder som de kan ta hjälp av.

Den största skillnaden mellan att begrava någon utomlands och att begrava någon i Sverige är att det kräver ännu fler förberedelser och ännu mer planering. Annars kan själva ceremonin se nästan likadan ut om du som anhörig vill att den gör det.

Juridiska aspekter

Det finns en uppsjö juridiska aspekter som spelar roll om någon som är bosatt i Sverige avlider i ett annat land samt om någon som är bosatt i Sverige vill begravas i ett annat land. Exempelvis kan det bli krångligare med vilka försäkringar som gäller samt hur en bodelning går till i olika länder. Om du tar hjälp av en begravningsbyrå så kan de hjälpa dig oavsett hur komplicerad din situation ser ut.